2009-11-17 15:08:36• hírek • Szatmar.ro

Európában is bemutatkozik Szatmár

A VSK női kosárcsapata Szatmár történelmének első hazai kupameccsét vívja.

Alig két héttel azt követően, hogy a VSK női kosárlabda-csapata Kassán első szatmárnémeti csapatként hivatalos európai kupameccsen lépett pályára, szerdán városunk rendezőként is debütál a nemzetközi porondon: 17 órai kezdettel a Közép-Európai kupa keretein belül a cseh Valosun Brno csapata lép pályára Sportlíceum Ady Endre utcai termében.

A papírforma és a kupában elért eredmények alapján komoly esély van arra, Szatmárnémeti hazai győzelemmel debütáljon az európai kupákban, mivel a Brno a második fordulóban odahaza hosszabbításban 107-94-es vereséget szenvedett a Kassától. A harmadik fordulót ráadásul közvetlenül a meccs előtt, kedd este lerendezik, így a csehek biztosan nem lesznek túlságosan pihentek szatmári meccs előtt.


Csinos lányokban nincs hiány a Brno csapatában (sem) fotó: basketbal.valosun.com


„Ez két dolgot jelenthet: hogy meg akarják spórolni az utat vagy nem érdekli őket egyáltalán a kupasorozat. Mindenesetre tavaly döntősök voltak, de elvesztették a finálét a Nyitrával szemben. Kevéssé ismerjük a mostani csapatukat, mindenesetre tudva a cseh kosárlabda erejét nehéz mérkőzésre számítunk. Hazai pályán azonban csak a győzelem az elfogadható, és olyan különbséggel szeretnénk nyerni, hogy a visszavágón ne legyenek gondok az egymás elleni mérleggel. Mindent összevetve, ha a VSK hozza a jó formáját, akkor a siker is jönni fog" - nyilatkozta Éles Péter menedzser.

A torna hivatalos honlapja szerint a Brno csapatát amerikai, jamaicai és szlovák légiósok egészítik ki, ám a klub és a cseh kosárszövetség hivatalos honlapja csak a szlovák Renata Zrustováról tesz említést. Az viszont biztos, hogy a Valosun nem kezdte valami jól az idei szezont, hisz első kilenc meccsét egyaránt elveszítette, mindössze az utóbbi kettőt tudta megnyerni.

Ami a VSK csapatát illeti, Adina Pop térdét csütörtökön műtik, ő természetszerűen nem bevethető, rajta kívül azonban mindenki más Dan Fleseriu edző rendelkezésére áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: